Ανθρωποκεντρική Επιχειρηματικότητα: Ένας νέος τρόπος επιχειρείν

Ανθρωποκεντρική Επιχειρηματικότητα: Ένας νέος τρόπος επιχειρείν

by 07 Σεπτεμβρίου, 2016 0

Στη σημερινή δύσκολη εποχή, όπου οι αριθμοί έχουν αντικαταστήσει τους ανθρώπους και η επιχειρηματικότητα μοιάζει άπιαστο όνειρο, η Anelixis έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα βάζοντας τον άνθρωπο στο κέντρο του επιχειρείν. Πώς μπορεί να γίνει αυτό? Με την καλλιέργεια νέας αντίληψης για την οργάνωση & Διοίκηση των επιχειρήσεων που θα συνδυάζει κατάλληλα τον ορθολογισμό με τη συναισθηματική νοημοσύνη. Που θα ενώνει τους υλικούς και άυλους πόρους με τον ανθρώπινο παράγοντα. Χτίζουμε ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικής ηθικής και κοινωνικής υπευθυνότητα. Βλέπουμε την επιβίωση και τη δράση μέσα σ’ ένα ευρύτερο περιβάλλον ως μια ολότητα.

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια άλλη επιχειρηματική κουλτούρα που αντανακλά την πίστη στον οργανισμό, στο επάγγελμα, στον επαγγελματία, στο άτομο, στο κράτος! Την εμπιστοσύνη των πελατών, των εργαζομένων, των προμηθευτών, των συνεργατών, των μετόχων-ιδιοκτητών, των ρυθμιστών/εποπτών, της κοινωνίας! Σήμερα δεν μας λείπει γνώση. Πρόσβαση και ευκαιρίες έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι και μάλιστα πατώντας απλά ένα κουμπί. Αυτό που λείπει είναι η εξεύρεση της κατάλληλης-ωφέλιμης γνώσης. Αναφερόμαστε στην ενεργητική διαχείριση της γνώσης, δηλ. σε σκεπτόμενα άτομα, που διαθέτουν ή πρέπει να διαθέτουν κρίση. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει υπερφορτώσει το νοητικό του σύστημα και χρειάζεται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Να έχει δηλαδή αρμονικό ΒΙΩΜΑ.

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμά μας έχει τίτλο «Η Ισχύς εν τη Ενώσει»* με κύριο σκοπό ν’ αξιοποιηθούν οι ανθρώπινοι πόροι ως εργαλείο ανάπτυξης επιχειρηματικότητας. Παράλληλα να καλλιεργηθούν συνεργατικές δράσεις ανάδειξης προϊόντων & ελληνικών επιχειρήσεων.

Στα προγράμματά μας εφαρμόζουμε επιστημονικές αρχές μέσα από ένα σπουδαίο πυρήνα εκπαιδευτών-συμβούλων, που διαθέτουν ισχυρό γνωστικό υπόβαθρο, ικανότητα, κέφι και δημιουργικότητα.

 

top